Waarom je nu wel een huis moet kopen

Nu een geschikt moment om een huis te kopen?

Als je het mij vraag wel. De huizen zijn weliswaar erg duur. Aan de andere kan is de rente laag en blijft dat voorlopig ook en zal waarschijnlijk verder dalen. Per 1 januari 2021 verandert er veel. Het tweede inkomen telt voor 90% mee, i.p.v. de huidige 80%. De overdrachtsbelasting vervalt voor een groep starters en doorstromers.
 
Het nibud zal waarschijnlijk aangeven dat we meer kunnen verwonen van ons inkomen en de studieschuld zal minder zwaar meewegen en tot slot gaat de NHG grens omhoog naar € 325.000. Kortom de situatie gaat er niet beter op worden in de huidige krappe markt. Een woning die nu onbereikbaar is, kan vanaf 1 januari in een keer wel bereikbaar zijn. Dus moet je nu toeslaan.
 
Wachten op dalende huizenprijzen is wachten tegen beter weten in. Tegen de huidige prijsstijgingen is niet te sparen. Langer wachten, maakt het gat alleen maar groter. Wil je echt een goed advies, maak dan een afspraak met een adviseur met ervaring. Door creatief te zijn en meerdere mogelijkheden te combineren is de financiering soms wel mogelijk. Ik vind het niet meer dan normaal mij maximaal voor mijn klanten in te spannen. Daar betaal je mij ten slotte ook voor. Ga voor deskundigheid en maak een vrijblijvende afspraak met Paul Hypotheken. Ook in de avond, ook op zaterdag ook voor zzp-ers.

Delen mag 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top