Maatwerk hypotheek

PAULHYPOTHEKEN.NL

Een afwijkende hypotheek

Een maatwerk hypotheek  (explain) is een financiering die eigenlijk volgens de normen niet past. Dat komt vaak voor in situaties dat iemand met pensioen gaat maar zijn Aow later ingaat en er een tijdelijk tekort ontstaat.

Of de aankoop van een woning past niet helemaal op het huidige inkomen maar wel op het gegarandeerde pensioeninkomen. Ook bij echtscheiding en uitkoop van een ex-partner past een aanvraag vaak ook niet.

Duurhuur van BLG is ook een explain hypotheek. Dat is de situatie dat je al jaren bijvoorbeeld 1.000,- huur voldoet en dat de maandlast volgens de hypotheeknormen niet hoger mag zijn dan 650,- per maand. Ook dan kan een hypotheekaanvraag succesvol zijn.

Werk je als arts in opleiding dan zijn er bij een aantal geldverstrekkers ook mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten ook al ben je nog in opleiding.

Geldverstrekkers hebben de mogelijkheid om af te wijken van de normen, maar dan moet er wel een kwalitatieve onderbouwing komen waarom e.a. verantwoord kan gebeuren. Maatwerktrajecten kosten meer tijd en vraagt ook van veel geduld. Het zijn afwijkende trajecten met meestal bij de geldverstrekker ook afwijkende goedkeuringstrajecten. Inmiddels heb ik al veel klanten kunnen helpen en heb ik flink wat ervaring opgedaan. Het is daarbij fijn dat ik bij een aantal geldvestrekkers vooraf de aanvraag kan voorbespreken. Dan hoor ik vooraf hoe de geldverstrekker tegen de aanvraag aankijkt en wat de kans van slagen ongeveer is. 

informatief gesprek

Waarom een onafhankelijk hypotheekadviseur?

Uit onderzoek van Adfiz blijkt dat de gemiddelde besparing bij een onafhankelijk hypotheekadviseur 0,37% bedraagt. Ik krijg van geldverstrekkers of verzekeraars geen vergoeding voor het afsluiten van een hypotheek. Dat is ook verboden bij wet. Dit om sturing door de adviseur naar een bepaalde maatschappij te voorkomen. Een goede ontwikkeling.  Jij als klant betaalt mij en niemand anders. Ik ben volledig onafhankelijk. 

Als onafhankelijk hypotheekadviseur maak ik keuze uit meer dan 30 aanbieders op rente en voorwaarden. Ik heb speciale software waarmee ik een selectie kan maken van de beste partijen die in jouw specifieke situatie past. Een bank adviseert alleen zijn eigen producten en maakt geen vergelijking. Ik lever je de allerbeste geldverstrekkers en vergelijk deze op rente en voorwaarden. Met name de voorwaarden zijn belangrijk. Hoe lang is de offerte geldig, kan je deze verlengen en zijn daar kosten aan verbonden? Kan de rente tussentijds nog dalen, bijvoorbeeld tot aan de overdracht bij de notaris? Hoeveel kan ik boetevrij aflossen en kan ik mijn contract meeverhuizen? 

Ik bemiddel ook voor de  grote banken. Je kunt  dus ook voor een hypotheekverhoging van je huidige hypotheek van de Rabobank, ABN-Amro of ING bij mij terecht of een andere aanpassing laten doen. 

Ook voor een levensverzekering of woonlastenverzekering maak ik een vergelijking uit verschillende aanbieders. 

vrijblijvend & informatief

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen of meer informatie over een dienst? Vraag dan hier een offerte aan of bel Paul 06-40280324

Scroll naar top