De financiële foto

Onlangs weer een echtpaar geholpen bij hun wens, eerder te stoppen met werken. De werkgever van één van hen bood zijn medewerkers aan een “financiële foto” te laten maken.

Beiden nu net 60 jaar geworden. Eigen huis met aflossingsvrije hypotheek. De woning heeft wat overwaarde en ze hebben ca € 30.000 spaargeld en beiden een full-time baan en normale pensioenopbouw. Beiden werken hard en merken dat ze naarmate zij ouder worden het zwaarder begint te worden en willen eigenlijk niet meer door tot hun 67e, maar liefst twee jaar eerder stoppen.

Maar wat heeft twee jaar eerder stoppen voor invloed op het pensioen wat ze opbouwen, wat is het pensioeninkomen dan en hoe ziet dat er bruto of netto per maand uit en kan ik daar de hypotheek dan van betalen? En hoe zit dat met die aflossingsvrije hypotheek en de renteaftrek? De boete voor het verbreken van het rentecontract is hoog en meer dan ons spaargeld. Hoe kunnen we de lasten verlagen? En wat als één van beiden komt te overlijden of toch arbeidsongeschikt of werkloos raakt voor zijn 65e? Allemaal vragen waar je graag een antwoord op wilt hebben om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Sowieso is het fijn als je e.a. inzichtelijk krijgt in cijfers. Dus een vergelijking in de situatie tussen stoppen op je 65e tegenover doorwerken tot 67e jaar.

Ik heb ze geholpen door de situatie inzichtelijk te maken en de hele situatie in beeld te brengen, de risico’s te analyseren en de mogelijkheden inzichtelijk te maken om op basis van die informatie een keuze te maken. Klanten hebben een prachtig rapport ontvangen met daarin de risico’s, analyses en mijn advies en hebben de keuze gemaakt te stoppen met werken op 65 jarige leeftijd. Heb jij ook van dit soort vragen en wil jij een financiële foto hebben waarmee je verantwoord financiële keuzes kunt maken? Neem dan contact met mij op. Ik ben een aangesloten gecertificeerd Financieel Planner, wat een kwaliteitskeurmerk is de markt van financieel planners.

Delen mag 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Chat openen